Üdvözöljük oldalunkon!Vissza

vecsési őszi káposzta betakarítás

Vecsésen a káposztát 1797-ben említi először az Óplébánia Historia Domusa: „ A papnak is van egy jókora káposztaföldje”. Bizonyíték rá, hogy az 1786-ban telepített község első növényei közé tartozott. A vecsési gazdák hamar felismerték a főváros i piacok kínálta lehetőséget. A szántóföldi növénytermesztés mellett egyre jelentősebb lett a zöldségtermesztés. Természetesen a káposzta mellett ez jelentette a petrezselymet, sárgarépát, paprikát, uborkát, paradicsomot is. Minden számításba jött, amit a konyha igényelt. Az éjfél után útra kelt lovas kocsik elérték Budapest távoli piacait is.

Elődeink, köztük szüleink, nagyszüleink is ezt az utat járták. Mi is ezt folytattuk kis családi vállalkozásként. Kezdetben a savanyításhoz szükséges alapanyagokat a családi földjeinken termeltük.
A megnövekvő piaci kereslet miatt 2000-ben úgy döntöttünk, hogy a termelés és a feldolgozás együtt erőn felüli megterhelést jelent, ezért az utóbbit a savanyítást választottuk.

Cégünk 1993-ban került bejegyzésre. Forgalmazott termékeink tradicionális családi receptek alapján készülnek melyeket a fiatalabb generáció is bővít a változó piaci igény szerint.
Az évek folyamán arra törekedtünk, hogy kialakítsunk egy olyan termékskálát, amelyen hagyományos ízeket kedvelőktől az ínyencekig mindenki megtalálja a számára megfelelő savanyúságot.

Savanyúságaink édesítőszerrel készülnek ezért cukorbetegek illetve fogyókúrázok is nyugodtan fogyaszthatják.

Üzemünk rendelkezik a nemzetközi HACCP minőségbiztosítási tanúsítvánnyal. Garantáljuk a kiváló minőséget a nyersanyag átvételtől a készárú csomagolásig és kiszállításig.

Bízunk benne, hogy az általunk készített termékeink elnyerik tetszésüket és megjelenünk a mindennapjaikban egy finom étel kiegészítése képpen.

képgaléria
A vecsési Dobrovitz családVecsési káposztaföld

A honlapot készítette és a tárhelyet biztosítja: FaXuniL Kft.